Начало Новини ПРОМОТИРАТ АКТИВНО СТАРА ЗАГОРА КАТО ИНВЕСТИЦИОННА ДЕСТИНАЦИЯ

Промотират активно Стара Загора като инвестиционна дестинация

Община Стара Загора работи усилено за развитие на индустриалните зони

 

Отдел Инвестиции, енергийна ефективност и зелен преход към Община Стара Загора взе участие в Годишната среща на Българския форум на бизнес лидерите в София. Събитието събра на едно място управители и висши мениджъри на над 40 компании, посланици и икономически аташета на над 35 страни от Европейския съюз и целия свят, както и високопоставени представители на публичния сектор на българско и европейско ниво. Сред основните акценти бяха пълноправното членство на България в Шенген, приемането на еврото, интеграцията в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие /ОИСР/ и други стъпки, които ще подобрят средата за бизнес, работа и живот в нашата страна.

На срещата Росица Райкова началник на отдел Инвестиции, енергийна ефективност и зелен преход подчерта, че „Трябва да се обърне сериозно внимание на темата за регионалните неравенства и развитието на регионите в преход, какъвто е примера на област Стара Загора“. Тя допълни, още че общината работи усилено в посока привличане на инвестиции и развитие на индустриални зони и призова посланиците в България и търговските аташета за обединяване на усилията с цел по-активно промотиране на Стара Загора, като инвестиционна дестинация.

Сред гостите на събитието бяха министърът на икономиката и индустрията д-р Петко Николов, заместник-министърът на външните работи Невяна Митева, ръководителят на Бюрото на Европейския парламент в България Теодор Стойчев и ръководителят на постоянното представителство на Европейската комисия у нас Йорданка Чобанова.

 

Източник: Община Стара Загора - официален уеб сайт

Още новини