Начало Новини Актуално Промениха мярката за неотклонение на един от Превозвачите

Промениха мярката за неотклонение на един от Превозвачите

Актуално

Управителят на едно от превозваческите сдружения, извършващи превоз на работници в Мини Марица-изток - Милан Миланов, от вчера е с променена марка за неотклонение. Апелативният съд в Пловдив е отменил домашния арест, наложен му от Окръжен съд - Стара Загора, и е постановил по-лека мярка - парична гаранция в размер на 20 000 лв.

Апелативните магистрати са приели мотивите на защитата на Миланов, че няма реална опасност клиентът му да извърши ново престъпление и в частност да повлияе на свидетели в досъдебното производство. Но предвид тежкото обвинение - за пране на пари и изнудване, определената парична гаранция е в размер на 20 000 лв.
Припомняме, че преди десетина дни 50-годишният Миланов, управител на ДЗЗД Превози Фаворит 2006, беше задържан при специализирана полицейска операция Превозачите заедно със секретаря на община Гълъбово Пенчо Стоянов в качеството му на управител на друго превозваческо сдружение - ДЗЗД Марица Транс 2006, и двете счетоводителки на дружествата. Няколко дни по-късно Старозагорският съд постанови домашен арест за Миланов и Стоянов и парична гаранция по 2000 лв. за счетоводителките. 30 000 лева парична гаранция беше наложена на третия разследван от Превозвачите - бизнесмена Илия Илиев, управител на превозваческото сдружение Обединение Автотранс.
Вчера стана известно, че секретарят на община Гълъбово Пенчо Стоянов остава под домашен арест, тъй като не е пожелал да обжалва мярката си пред Апелативния съд.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини