Начало Новини Актуално Промени в ръководството на EVN Bulgaria

Промени в ръководството на EVN Bulgaria

Актуално

Председателят на Управителния съвет на ЕВН България Топлофикация ЕАД и CFO (Chief financial officer) на Групата EVN Bulgaria Йорг Золфелнер поема от началото на 2010 година местните оперативни дейности на мениджмънта на EVN Bulgaria.

Той ще замени на този пост Щефан Шишковиц, който след като ръководи 5 години компанията в България, се връща в централата на EVN в Австрия. Новата му позиция е свързана с ръководството на дейностите на концерна в Хърватска, Македония и България. Като представител на компанията Щефан Шишковиц ще бъде член на надзорните съвети на съответните регионални дружества, като успоредно с това остава и председател на Управителния съвет на EVN Bulgaria в София.
"EVN залага на наследствеността и контюнуитета в мениджмънта. Както Йорг Золфелнер, така и новото лице в ръководството на EВН България Електроразпределение АД - Волфганг Хумер, до този момент прокурист на дружеството, работят в България от момента на приватизация. Заедно с колегите ще продължат успешния път на развитие", се посочва в първото становище от EVN за предстоящите промени.

Още новини