Начало Новини Актуално Прокуратурата привлече като обвиняема Емилия Масларова

Прокуратурата привлече като обвиняема Емилия Масларова

Актуално

Софийска градска прокуратура привлече в качеството на обвиняем Емилия Масларова, съобщиха от Прокуратурата. Обвинението е за това, че в периода ноември 2007 – май 2009 г., в гр. София, като длъжностно лице – министър на труда и социалната политика, в съучастие като извършители с Михаил Б. Методиев и Венцислав И. Драганов и двамата от Стара Загора, е присвоила държавни пари в размер на 11 038 405. 55 лв., връчени в качеството й на министър и поверени й да ги управлява.

Извършеното се квалифицира като длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай. Спрямо обвиняемата е взета мярка за неотклонение – парична гаранция в размер на 50 000 лв., съобщи Агенция Фокус
Масларова е извършила и улесняващо присвояването, престъпление по служба, а именно нарушила е служебните си задължения предписани в Закона за обществените поръчки. Извършеното е в съучастие с бившия заместник-министър на Министерството на труда и социалната политика – Димитър Димитров и бившия главен секретар на ведомството – Иван Пенев.

Още новини