Начало Новини Актуално Произнасят присъдата на бизнесмена Иса Бесоолу

Произнасят присъдата на бизнесмена Иса Бесоолу

Актуално

Окръжен съд - Стара Загора, ще се произнесе във вторник по дело No 689/2011, обвиняеми по което са общинската служителка от Община Павел баня Милена Кавръкова и бизнесменът Иса Бесоолу. Милена Кавръкова е обвинена в престъпление по служба за това, че като ръководител на звено в Община Павел баня е присвоила 28 хил. лева.

Парите са били гаранция за изпълнението на обекти по обществените поръчки, които е трябвало да бъдат върнати на фирмите. Тя ги е дала за съхранение на общинския съветник Иса Бесоолу, който ги е върнал ден по-късно с протокол.
Обвинението срещу Бесоолу е за предлагане на подкуп на оценител на имоти в Павел баня.
На вчерашното съдебно заседание бяха преразпитани свидетели по делото и изслушани записи на СРС. Направени бяха и четири очни ставки - и четирите с участието на Бесоолу, пише вестник Старозагорски новини.
Прокурорът заяви пред съда, че поддържа обвинението си по чл.305, ал.1, във връзка с чл.304, ал.1 срещу Кавръкова, предвид събраните доказателства за извършеното и доказано престъпление. Но заради чистото й съдебно минало и добрата характеристика, пледира за присъда около средната, полагаща се по чл. 304 (между 3 и 4 години лишаване от свобода).
Пак заради добри характеристични данни и чисто съдебно минало, държавният обвинител поиска присъда около средната, предвидена в закона, за Иса Бесоолу.

Още новини