Начало Новини Актуално Професионална гимназия в Стара Загора работи в координация с бизнеса при подготовката на кадри (видео)

Професионална гимназия в Стара Загора работи в координация с бизнеса при подготовката на кадри (видео)

Актуално

Професионална гимназия в Стара Загора работи в координация с бизнеса при подготовката на кадриПрофесионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия Лубор Байер в Стара Загора е успешен пример за подготовка на млади специалисти, отговарящи на нуждите на бизнеса от подготвени кадри. Училището работи в тясно сътрудничество с Камарата на строителите в България.

В гимназията се изучават следните специалности: Строителство и архитектура с усилено изучаване на английски и немски език; Геодезия; Водно строителство и Транспортно строителство.

Нашите възпитаници се представят отлично и като студенти, но за целта работим в тясна координация с бизнеса, за да бъдем актуални, каза директорът на гимназията Георги Славов.

Професионалната гимназия Лубор Байер в Стара Загора работи по проект на образователното министерство, финансиран по ОП Развитие на човешките ресурси, благодарение на който 75 ученици от 12 клас карат стаж във фирми, който повишава практическите им познания. Фирма Модул 97 е едно от дружествата, които осигуряват стажове на учениците.

Те са много интелигентни деца и съм много доволна от тяхната подготовка и работата, която вършат във фирмата, сподели инж. Пенка Жеркова.

Благодарение на спечеления проект по Националната програма за модернизиране на системата на професионалното образование, гимназията разполага със съвременно оборудвани работилници и кабинети. Много добри практически резултати се постигат и по проект Аз мога да строя, който се реализира с Камарата на строителите в България.

Учениците работят съвместно с необходимите специалисти и отлично реализират цялостни проекти на сгради с различно предназначение, в които са застъпени съвременни материали и технологии, обясни инж. Весела Георгиева, помощник-директор по учебно-производствената дейност в гимназията.

Проектите ни дават възможност да работим в реална среда, което е от голяма полза за нас, споделят учениците.

Ръководството на гимназията осигурява на своите възпитаници възможност да се запознаят с материалите, които се влагат в съвременното строителство, както и с новите технологии, като за целта кани представители на водещи производители да представят своито продукти.

Георги Славов е категоричен, че бизнесът трябва тясно да си сътрудничи с професионалните гимназии и приветства инициативата на Търговско-промишлена палата - Стара Загора за провеждане на дискусия по важни за всяка от страните - ученици, родители, предприемачи, учители - въпроси.

На 8 май от 18,30 часа Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия Лубор Байер организира вечер на кандидат-гимназиста. Желаещите да учат в нея ще имат възможност да разгледат материалната база, да видят демонстрации на различни програми и актуални строителни технологии.

Още новини