Начало Новини Актуално Професионален регистър събира брокерите и агенциите на имоти на едно място

Професионален регистър събира брокерите и агенциите на имоти на едно място

Актуално

Професионален регистър на агенциите, брокерите и агентите на недвижими имоти събира на едно място представителите на бранша, като предоставя всички необходими данни за осъществяване на информиран избор от страна на потребителите на този тип услуги. В платформата може да бъде открита информация за опита, мисията, визията и бизнес модела на вписаните агенции, както и за образованието, професионалните квалификации, специализации, сертификати на присъстващите брокери и агенти. Справката в Регистъра е напълно безплатна за гражданите, с цел да бъде подпомогнато минимизиране на рисковете при излизането на този пазар.

Добромир ГаневПрофесионалният регистър функционира вече близо година - от юни 2020 г., като за това време в него се включиха над 300 агенции, брокери и агенти на недвижими имоти, благодарение на което все повече клиенти го възприемат като официален източник на информация за всички авторитетни и коректни компании, предлагащи посреднически услуги на пазара на имоти.

Присъединяването към платформата е доброволно, отворено за всички професионалисти от бранша, като условието е участниците приемат правилата на Международната коалиция за етични стандарти (IESC) - отговорност, поверителност, избягване конфликт на интереси, финансова отговорност, добросъвестност, законосъобразност, отразяване, стандарт на обслужване, прозрачност, доверие, съобщиха от Националното сдружение Недвижими имоти, което поддържа регистъра.

Професионалният регистър на агенциите, брокерите и агентите на недвижими имоти улеснява потребителите в избора им на надежден партньор при осъществяване на сделката за реализация или придобиване на собственост. Платформата намалява риска от измама от страна на фалшиви брокери или лица, извършващи нерегламентирано тази дейност, заяви Добромир Ганев, председател на Националното сдружение Недвижими имоти.

Професионалният Регистър на агенциите, брокерите и агентите на недвижими имоти е достъпен на: www.publicregister.bg

За контакти: Александра Георгиева, 0 879 590 901, office@nsni.bg

Търговско-промишлена палата - Стара Загора подкрепя дейността на Националното сдружение Недвижими имоти и усилията му да развива Професионален регистър на агенциите, брокерите и агентите на недвижими имоти.

Допълнителна информация

логоПроектът Професионален регистър на агенциите, брокерите и агентите на недвижими имоти е поредна стъпка в работата на Национално сдружение Недвижими имоти (НСНИ) в посока по-висока степен на прозрачност на пазара и защита интересите на българските граждани.

НСНИ е първото и най-голямо сдружение на агенции за недвижими имоти в страната. Ние обединяваме близо 300 компании, в които работят над 2500 професионалисти, притежаващи повече от 60% пазарен дял от сделките с имоти у нас. Сдружението е утвърдено като водеща организация в сектора, която работи за неговото регламентиране, популяризиране и изграждане на заслужен имидж. В редиците ни присъстват най- изявените лица и най-авторитетните агенции в бранша.

За своите 29 години съществуване организацията създаде важни сътрудничества с държавни институции, бизнеси и други неправителствени организации и изгради репутация на надежден и значим партньор. Ежегодно НСНИ се включва в инициативи, засягащи политиките и институционалните норми, свързани с недвижимите имоти, провежда десетки информационни събития, семинари, професионални обучения, включва се в национални и международни конференции, форуми и други.

Сдружението е авторитетен член на международните организации FIABCI, CEPI, CEREAN, NAR, the International Ethical Standard Coalition, както и на БТПП и КРИБ. Партньор е с водещи университети в страната - УНСС, УАСГ, Икономически университет - Варна, Американски университет в България, професионалните гимназии по строителство и геодезия в София и Варна.

Още новини