Начало Новини Актуално Проф. Танчев отказва втори кметски мандат

Проф. Танчев отказва втори кметски мандат

Актуално

Нямам амбиция да се кандидатирам втори мандат за кмет на Община Стара Загора - заяви проф. Светлин Танчев на традиционната предколедна среща с журналистите от всички местни и централни медии. - Желанието ми е да се отдам отново на научна дейност в Тракийския университет. Професорът характеризира отминаващата 2010-а като трудна финансово-икономическа година не само за Стара Загора, но и за целия свят.

Промените са били много динамични и изисквали бързи действия за избиране на най-добрите варианти за решения на всичко онова, което се случва в общината.
"2011 г. няма да бъде по-лека - определи градоначалникът. - Тя ще се отличава от настоящата, защото е изборна, и то две в едно - за общински ръководства и за президент. Политическата борба, която започна, ще внесе друг привкус на казусите. Ние сме длъжни да подготвим и проведем изборите на ниво."
Кметът акцентува на амбицията на екипа му в последната година на мандата колкото се може повече да се изпълнят поетите обещания, пише вестник Старозагорски новини.
На чаша вино и баница с късметчета проф. Светлин Танчев благодари на журналистите за коректното отразяване на събитията в общината. Той вдигна наздравица за всички старозагорци, за по-добра, спокойна и благодатна 2011 година.
Кметът изтегли пръв своето късметче за новата година: "Сериозно занимание ти предстои - танци и игри чак до зори!"
Към днешна дата е известно още, че и д-р Евгений Желев, също няма да се кандидатира за градоначалник. Това свое решение докторът обяви пред медиите още преди половин година.

Още новини