Начало Новини Актуално Проф. Кръстьо Петков критикува в Стара Загора финансовия министър

Проф. Кръстьо Петков критикува в Стара Загора финансовия министър

Актуално

Политическа партия "Обединен блок на труда" ще разработи "лейбъристка алтернатива за България", която ще включи предлагане на алтернатива за измъкване от финансовата криза, различна от тази на Дянков. Това съобщи вчера в Стара Загора председателят на партията проф. Кръстьо Петков.

Предложението ще бъде направено на националния конгрес на партията, насрочен за 17 април т.г. Конгресът ще се проведе във Варна, защото по-голямата част от електората на партията бил съсредоточен в този регион.
Според проф. Петков, министърът на финансите Симеон Дянков ще бъде принуден да си подаде оставката, тъй като щяло да се наложи бюджетът за 2010 година да бъде преработен, пише вестник Старозагорски новини.
Професорът разкритикува Дянков и за орязаните социални средства. Според него всички социални проекти, които България е развивала от 2002 година, са извън държавното бюджетиране, което на практика спира 6-7-годишни усилия в социалната сфера. България сериозно изоставала в намирането на алтернативна заетост след излизането от рецесията и трябвало да се насочат по-големи усилия в тази посока. Безработицата ще достигне 15%, което връща България 7-8 години назад, прогнозира Кръстьо Петков.
Като алтернатива за измъкване от кризата от ПП ОБТ смятат, че трябва да се подкрепя частният бизнес, за да може той да оцелее, както и да се потърси външен ресурс - кредит от Световната банка.

Още новини