Начало Новини Актуално Проф. Иван Станков е служебен министър на земеделието и храните

Проф. Иван Станков е служебен министър на земеделието и храните

Актуално

Иван СтанковРекторът на Тракийски университет - Стара Загора проф. Иван Станков е назначен от президента на България Росен Плевнелиев за министър на земеделието и храните в служебното правителство.

Проф. днсн Иван Костадинов Станков е роден през 1948 г. в Ружица, обл. Ямбол. Той е ректор за втори мандат на Тракийски университет - Стара Загора. Завършил е висшето си образование през 1973 г. в Селскостопанската академия в София, специалност Зооинженерство. В Старозагорското висше учебно заведение е от 1979 г. досега. Издал е над 200 научни труда. Има две специализации в Аграрен колеж „Харпър Адамс” в гр. Ню Порт, Англия и в университета в гр. Дижон, Франция. Член на Съвета на ректорите на висшите училища в България; на Балканската федерация по животновъдство; на Управителния съвет на Селскостопанска академия; на Научен съвет на Аграрен факултет, Стара Загора и на Консултативния съвет към МЗХ.

Проф. Иван Станков има научна степен доктор от 1986 г. Получена е от Зооинженерен факултет при ВИЗВМ с жащита на тема: Създаване на кросбредни овце на основа кавказки тънкорунни овце майки. Доктор е на селскостопанските науки (1999 г.) от Аграрен факултет при Тракийски университет – Стара Загора. Темата на дисертацията му е Проучване върху хистоструктурата и технологичните качества на кожите от агнета и шилета.

илко груев

Още новини