Начало Новини Актуално Проф. Даниел Вълчев - след Юридически барометър тръгва и Здравен барометър

Проф. Даниел Вълчев - след Юридически барометър тръгва и Здравен барометър

Актуално

Здравен барометър - нова гражданска инициатива насочена към наблюдение, анализ и оценка на състоянието, ефективността, устойчивостта и развитието на системата на здравеопазване в България, стартира проф. Даниел Вълчев.

Проф. Вълчев публично ще представи Здравен барометър на 16 май (вторник) 2023 г., от 10.00 часа.

По време на представянето проф. Даниел Вълчев заедно с проф. Тодор Кантарджиев ще очертаят основните групи индикатори, използваната методология, потенциалните източници на информация и периодичността на публичните представяния на инициативата.

„Опитът, натрупан при подготовката на Юридически барометър, ни дава самочувствието да стартираме новата инициатива Здравен барометър, насочена към наблюдение, анализ и оценка на състоянието, ефективността, устойчивостта и развитието на системата на здравеопазване в България на основата на преимуществено количествени показатели. Доколкото развитието на здравната система е функция и на доверието на обществото към нея, анализът ще включва и периодично проучване на общественото мнение", споделя проф. Даниел Вълчев за инициативата, който е и ръководител на проекта.

Още новини