Начало Новини Актуално Проф. д-р Жак Манян от Франция открива конференция в Стара Загора

Проф. д-р Жак Манян от Франция открива конференция в Стара Загора

Актуално

Тракийският университет отново е домакин на международна научна конференция по отология и невроотология. Интердисциплинарният форум "ORL'Imaging - Clinical and Surgical Applications" ще бъде придружен от сателитен симпозиум по офталмология, научна сесия по сестрински грижи и социални дейности в отологията и офталмологията.

Конференцията ще се проведе от днес до 19 септември 2010 в Старозагорски минерални бани. Почетен президент на научното събитие е приятелят на старозагорската алма-матер проф. д-р Жак Манян, Франция. Официален гост пък ще е проф. д-р Дан Флис от Израел.
Международната конференция се провежда със съорганизаторството на министъра на здравето проф. д-р Анна-Мария Борисова, областния управител на област Стара Загора Йордан Николов и кмета на Стара Загора проф.Светлин Танчев. Почетен председател на научния форум е ректорът на Тракийския университет проф. Иван Станков.
В научната програма ще вземат участие изтъкнати професори по отоларингология, офталмология, обществено здраве и социални дейности, уточняват от организацианния комитет с председател проф.д-р Павел Димов, началник на клиника по УНГ болести към Университетска МБАЛ.

Информация: вестник Новината

Още новини