Начало Новини Актуално Проф. Цанко Яблански поема ръководството на Ротари клуб Стара Загора

Проф. Цанко Яблански поема ръководството на Ротари клуб Стара Загора

Актуално
Ротари клуб Стара Загора

Ротари клуб Стара Загора отчете изминалия годишен период като много успешен и си постави още по-големи цели за следващата една година. Равносметката и заявката за бъдеща дейност в полза на обществото беше направена на годишното събиране на клуба.

На събитието присъстваха и членовете на Инър уил клуб, Ротар акт клуб и Интер акт клуб. Досегашният президент на Ротари клуб Младен Стоянов направи пълен отчет за дейността на ротарианците в Стара Загора. Сред запомнящите се събития през годината е посрещането на ротарианците от швейцарския клуб Vevey Montreux Riviera и направеното съвместно дарение в размер на близо 24 хил. лева за лечение на деца с ортопедични проблеми от Стара Загора. Ротари клуб – Стара Загора имаше през последната година и други благотворителни инициативи. Сред тях са направеното дарение за преодоляване на кризата след природното бедствие в Япония, за операта в Стара Загора, и помощта за талантливата млада пианистка Кристина Йоргова, ученичка в Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова” – Стара Загора и други.
Ротарианството в България е все още младо, но и затова е много успешна форма, която изпълнява световната кауза да се служи на обществото. През годината ние посетихме клуба в Норич, гостувал съм и на ротарианци в САЩ – разказа Младен Стоянов. Въпреки големите традиции при тях, навсякъде ни приемат като техни равностойни партньори. Понякога ни завиждат, защото заради нашата младост ние имаме повече ентусиазъм, каза паст президент (2010/2011) Младен Стоянов.

Президент на Ротари клуб Стара Загора за следващите 12 месеца става проф. Цанко Яблански. Той прие ротарианската огърлица от сегашния президент Младен Стоянов и заяви, че ще се стреми към още по-успешна дейност.

Ратари клуб Стара Загора има 35 члена. Дейността на сдружението се финансира от лични дарения и от членски внос, като през предходната година от вноските са събрани около 15 хил. лева.  
Признание за дейността на ротарианците в Стара Загора е фактът, че членът на клуба доц. Валентин Стоянов става дисктрикт гуверньор на Ротари дистрикт България за ротарианска година 2012/2013. Той ще приеме назначението за бъдещото ръководството на българската ротарианска общност на официална церемония, която ще се проведе в София на 2 юли. Ротари е силно движение, защото усеща проблемите на обществото и намира начини да ги решава, заяви пред приятелите си и гостите на тържеството в Стара Загора доц. Валентин Стоянов.

На тържествената вечер дейността си отчетоха и другите клубове от голямото ротарианско семейство. Светослава Павлова предаде ръководството на Инър уил клуб в ръцете на Мария Бойчева.

 

Ротари Клуб Стара Загора Ротари Клуб Стара Загора Ротари Клуб Стара Загора Ротари Клуб Стара Загора

Още новини