Начало Новини Актуално Проектобюджетът на Община Казанлък е готов

Проектобюджетът на Община Казанлък е готов

Актуално
Община Казанлък

Готов е проектобюджетът на Община Казанлък за 2012 г., като общественото обсъждане ще бъде на 19 януари от 17,30 часа в камерната зала на Дом на културата Арсенал. Рамката на бюджета е 33, 600 млн. лв., а инвестиционната програма е в размер на 4, 189 млн. лв.

Приоритетите в разходната част ще бъде изплащането на всички задължения към фирми доставчици и изпълнители, на които общината дължи средства от 2008 г., като списъкът ще бъде предложен за одобрение на Общинския съвет.

Вторият приоритет е предвиждане на средства в бюджета, необходими за съфинансиране на проекти на Община Казанлък, с които тя кандидатства по отворени схеми по оперативните програми, съобщи кметът Галина Стоянова.

Единият от проектите е вторият етап на Интегрирания воден проект, касаещ реконструкцията на Градската пречиствателна станция за отпадъчни води край с. Овощник, който е на стойност 24 млн. лв. Вторият голям проект е за канализация на селища с население от 2000 до 10 000 еквивалент жители. В община Казанлък това са населените места Крън, Копринка, Бузовград и Енина, информираха от пресцентъра на Общината. Самата процедура е открита в средата на ноември, а до 31 януари 2012 г. трябва да бъде внесено прединвестиционното проучване.

Съфинансиране е предвидено и за програма Красива България за довършване на Дом за възрастни хора № 2, като изграждането на новото крило е започнало по Социално-инвестиционния фонд, но от доста време не се прави нищо за довършване на проекта.

По предложение на Община Казанлък е предвидено да бъде направен цялостен ремонт на детска градина Слънце, която е най-посещавана, както и цялостен ремонт на детска ясла № 4 в кв. Васил Левски, чиято сграда крещящо се нуждае от ремонт.
Кметът сподели още, че община Казанлък е сред общините в България, където ще стартира мярката за въвеждане на енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради. Процедурите по кандидатстването се подготвят от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, но за да имат право да се включат физическите лица по Закона за етажната собственост трябва да се регистрират в сдружения до месец юни 2012 г.

В Община Казанлък ще бъде отворено специално гише със служител, който ще работи по подготовката на документите на желаещите да кандидатстват с проект за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.

Още новини