Начало Новини Актуално Проектът Агенти на промяната достигна своя заключителен етап

Проектът Агенти на промяната достигна своя заключителен етап

Актуално
1plakat1611Проектът Агенти на промяната, съвместно реализиран от комуникационна агенция Юнайтед партнърс, фондация Образователно сътрудничество, община Каспичан и технологичната компания от Унгария Нетикъл достигна своя заключителен етап. Социално отговорната инициатива, насочена към реинтегрирането на младите хора между 15 и 29-годишна възраст, които не работят и не учат, към образователната система или работната сфера обедини хората с интерес в областта.
Сред целите, заложени в нея, са създаването и задълбочаването на връзката между институциите, влияещи върху процеса на реинтеграция чрез изграждане на платформата Младежи на работа – виртуално пространство, свързващо младежи и работодатели, която се радва на все по-голям интерес.
Основните резултати от изминалите месеци, през които Агенти на промяната активно работи,включват проучване и анализ на иновативни методи и практики от ЕС, които са в основата на процеса по развитие на хората до 29-годишна възраст; анализ на темите в социалната мрежа Facebook, които вълнуват целевата група, както и работни срещи на територията на община Каспичан. За да повиши осведомеността на потребителите и за да подпомогне адаптивността им, Юнайтед партнърс създаде наръчник за комуникция между младежите и работодателите  в община Каспичан. Освен това агенцията организира среща, на която бяха обсъдени значими за тях теми. Представители на агенцията работиха съвместно с присъстващите за намиране на ефективни решения на актуални проблеми. Също така бяха адаптирани и пилотирани новаторски методи за комуникация с целевата група. Бе представено и индивидуално онлайн приложение за създаване на автобиография.
Резултатите от дейността до момента показват, че проведените информационни кампании са достигнали до над 100 000 младежи на възраст между 14 и 29 години от регион Шумен и близките до него населени места. Ключовите послания са изведени от актуални теми и изразяват директен призив към младежите за повишаване на тяхната лична и социална ангажираност. Анализите сочат, че практическата насоченост на апелите влияе положително върху нарастването на мотивацията у младите хора с интерес и желание за реализация.
Едно от финалните събития в календара на проекта е представянето на крайните резултати, постигнати от Агенти на промяната, което се състоя на 26 октомври 2018 г. (петък) в клуб Перото на НДК. Гости на събитието бяха представители на неправителствени организации, държавната администрация, журналисти, хора, които работят с младежи и имат опит и отношение по темата. Те имаха възможност да се включат в дискусия за обсъждане на проблема за ангажираността на младите хора и за намиране на ефективно решение за ограничаването му.
 
За контакт: Анна Портарска, ръководител на проекта, тел. 0888670502, agentsofchange@abv.bg

 

Приложение:

Още новини