Начало Новини Актуално Проект Световно образование консултира ученици в Стара Загора

Проект Световно образование консултира ученици в Стара Загора

Актуално

Безплатно кариерно консултиране за гимназисти в 10.-11. клас от Стара Загора ще проведат експертите на проект Световно образование в понеделник, 27 юни 2022 г. Събитието ще се проведе в хотел Верея, зала 1, от 17.30 до 19.00 ч. То е предназначено за ученици и родители, които искат отрано да се запознаят с процеса и условията на кандидатстване в чужбина и у нас, за да са подготвени навреме.

От страна на проект Световно образование (агенция Интеграл) ще участва Калина Топалова, консултант висше образование. Преди да отговорят на въпросите на присъстващите, експертите на Интеграл ще изнесат презентация, насочена към професионалната ориентация на учениците и избора на популярни и перспективни университетски специалности и професии.

Ще бъдат представени връзката между критериите за прием в добър университет в чужбина, профилите в училище и подготовката в последните години на гимназиалното обучение в България.

Участниците ще бъдат информирани за новите възможности и промени в тенденциите в образованието в чужбина, както и за актуалните такси и стипендии в най-популярните дестинации. Сега е и периодът, в който се ориентират и кандидатите за топ университети като Кеймбридж и Оксфорд.

Не на последно място родители и ученици ще научат кои са препоръчителните и задължителните срокове за спазване при подготовката и самото кандидатстване зад граница, както и детайли, свързани с настаняването.

Вече 30 години професионалните образователни консултанти на Интеграл помагат на българските ученици не просто да получат прием в престижно учебно заведение, а и качествено образование, което да им осигури отлична последваща професионална реализация.

Повече информация ще намерите тук - https://www.integral.bg/events/edu-marathon-2022

Още новини