Начало Новини Актуално Проект на ОДМВР - Стара Загора получи отличие за превенция на престъпността

Проект на ОДМВР - Стара Загора получи отличие за превенция на престъпността

Актуално

Алекси Алексиев

Под егидата на Кипърското председателство на ЕС, в Никозия се проведе годишната среща на страните членки на Европейската мрежа за превенция на престъпността и заседание на УС на организацията. Бяха представени номинираните за годишна награда за 2012 г. най-добри практики на държавите членки на ЕС за справяне с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, инструменти за превенция на престъпността, свързана с домашно насилие, с незаконен трафик на културни ценности, с кражби с взлом, с радикализацията, както и сътрудничество с потенциални партньори.

България представи номинирания за 2012 г. национален проект, разработен от ОДМВР - Стара Загора, Полицията в близост – Младежки доброволен патрул в квартал Лозенец, град Стара Загора, който беше отличен с грамота.

Участие във форума взеха представители на държавите членки, сред които е България, представители на Секретариата на Мрежата, представители на Европейската комисия и експерти по въпросите на превенцията на престъпността. Българската делегация за участие във форума включваше парламентарния секретар Виктория Русанова и директора на Областна дирекция на МВР Стара Загора, ст. комисар Алекси Алексиев, съобщиха от пресцентъра.

Целта на конференцията беше обмен на прилаганите най-добри практики от държави членки в превенцията на престъпността.

Още новини