Начало Новини Актуално Продават оръжие на незаконен автопазар

Продават оръжие на незаконен автопазар

Актуално

Около 11.30 часа на 24 октомври в РПУ - Стара Загора, е получен сигнал, че на автопазара в кв. "Кольо Ганчев" се продават пистолети. При извършената проверка на място е заловен 46-годишният търговец М.А. от с. Склаве, общ. Благоевград. В колата му "Рено 19" са намерени пневматични пушки и четири газови пистолета, пригодени за стрелба с бойни патрони. Иззети са и 221 патрона, преправени от халосни в бойни. По случая е образувано досъдебно производство.

"Находката" отново подвига въпроса за автопазара, вихрещ се всяка събота от 20 години насам на главния път за Раднево. Тържището е незаконно и никой не оспорва този факт, но то продължава да съществува. Какво ли още, освен коли и авточасти, се продава там? Този въпрос е логично провокиран от факта, че оръжеен търговец на черно се е грабнал с пълен багажник от 200 километра, за да върти алъш-вериш в града на липите, пише вестник Старозагорски новини.
Вчера от ОДМВР ни отговориха, че се извършват проверки най-вече за крадени автомобили. Решаването на проблема с незаконния автопазар обаче не е от тяхната компетентност.

Още новини