Начало Новини Актуално Продължава овладяването на пожара над ромския квартал в Стара Загора

Продължава овладяването на пожара над ромския квартал в Стара Загора

Актуално
Пожар

Във връзка с избухналия към 8.30 ч. пожар в иглолистната гора над кварталите Лозенец и Три чучура - север в Стара Загора, Община Стара Загора уведомява жителите, че се прави всичко възможно стихията да бъде овладяна.

На място работят пожарникари и специализирани автомобили на ОУ ПБЗН, пет водоноски на Нелсен Чистота с обща вместимост 70 тона вода, които подпомагат работата на пожарникарите, както и специализирани коли на горското стопанство. По обяд в гасенето се включиха и военнослужещи от Втора тунджанска лека пехотна бригада, начело с ген. Петър Петров. Представители на всички отговорни институции са на място, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Ръководството на Община Стара Загора бе уведомено за възникналия пожар малко преди 9.00 часа. На място са зам.-кметът Йордан Николов и 30 служители от отдела за опазване на обществения ред и управлението при кризи, които подпомагат пресичането на стихията.

Първоначално огънят бе локализиран, но около 13,00 часа днес отново се възобнови на отделни места. Вероятната причина за възникването му, според огнеборците, е човешка намеса.

Община Стара Загора осигури минерална вода и храна за участниците в гасенето на огъня.

пожар Стара Загора пожар Стара Загора лозенец

Още новини