Начало Новини Актуално Продажбата на права за вредни емисии може да вкара свежи пари в бюджета на България

Продажбата на права за вредни емисии може да вкара свежи пари в бюджета на България

Актуално

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) обсъжда възможността за допълнителни приходи в бюджета до края на годината от продажбата на вредни емисии по протокола от Киото, каза вицепрезидентът на КТ Подкрепа Димитър Манолов. Заместник-министърът на околната среда и водите Евдокия Манева е представила пред тристранния съвет доклад, според който е възможно до края на годината от такива продажби да постъпят 300 млн. лв. допълнително в бюджета, посочиха експерти.

НСТС продължава да обсъжда антикризисните мерки. Сред тях е евентуалното увеличение на ставката на ДДС. Очаква се да бъдат представени разчети за 20, 22 и 24% ДДС, информира investor.bg.
Обсъждат се антикризисните мерки както на правителството, така и на синдикати и работодатели.

В края на миналата седмица като антикризисна мярка се обсъждаше промяна на данъчното облагане на застрахователните дружества и облагането с 10 процента на доходите от т.нар. „игри на късмета“.

Досега има принципно съгласие за прилагането на някои мерки, но не и взети решения за тях. Част от предложенията, особено вдигането на ДДС на 22%, срещнаха решителен отпор от синдикати и повечето работодатели.

Още новини