Начало Новини Актуално Продадоха тръбопровод за желязо

Продадоха тръбопровод за желязо

Актуално

Изчезна тръбопровод, минаващ покрай гълъбовските села Обручище и Медникарово, сигнализираха местни жители. В района, където е минавал тръбопроводът, днес зеят огромните ями. Хората, подали сигнала, смятат, че това е дело на местната власт, но се съмняват, че пари от "сделката" са постъпили в кметската каса.

"Заради зачестилите кражби, сключих договор с фирма, изкупуваща желязо, а парите ще послужат за строежа на църквата, който започна преди десетина дни. Със средствата от продаденото желязо чакълирахме и четири улици", коментира по повод случая кметът на Медникарово Кирил Кабов. Дружеството, което откупувало тръбите, било лицензирано, но въпреки това кметът не пожела да разкрие името. Преди да бъде подписан договорът, е поискано и позволение от ТЕЦ "Енел Марица Изток 3", които пък са бивши стопани на вече негодния тръбопровод.
"Върша работата си прозрачно и през мен не минават никакви пари", подчерта още Кабов. Не стана ясно обаче колко тона желязо са продадени досега и кога водопроводът е прехвърлен на селото, пише вестник Старозагорски новини.
"Не сме демонтирали нищо", категоричен бе кметът на Обручище Илия Марков. Подали сме само писмо до ТЕЦ "Енел Марица-изток 3" за отстраняване на 40-50 метра тръби до гробищния парк, за да се разшири. Марков обясни, че не знае къде са останалите тръби и че те най-вероятно са разграбени.

Още новини