Начало Новини Актуално Пробното преброяване на населението ще се извърши през първата половина на септември 2010 г.

Пробното преброяване на населението ще се извърши през първата половина на септември 2010 г.

Актуално

Стара ЗагораПробното преброяване на населението ще се извърши от 1 до 14 септември 2010 г. в три областни града - Велико Търново, Плевен и Стара Загора, а също и в град Дебелец край Велико Търново, село Гривица Плевенско и селата Габарево и Копринка област Стара Загора. За първи път населението на България може да се преброи и чрез интернет.

От 8.00 часа на 1 септември до 8.00 часа на 7 септември всеки на територията на страната ще може да преброи себе си и семейството си по интернет. След това информационна система „Преброяване” ще бъде затворена и от 8.00 часа на 7 септември до 20.00 часа на 14 септември близо 200 преброители ще посетят домовете на над 35 000 души в трите области – Велико Търново, Плевен и Стара Загора. При пробното преброяване ще бъде обхванато около 0,5% от населението на страната, като целта е да се тества инструментариума, методиката, преброителната карта, информационна система „Преброяване” и др.
Същинското преброяване на населението и жилищния фонд ще се проведе през март 2011 година.

Във връзка с предстоящото пробно преброяване на населението и жилищния фонд, което ще се проведе в областите Велико Търново, Плевен и Стара Загора, на 25 и 26 август в трите града ще се проведе обучение на преброители.
На 25 август от  9.00 часа в сградите на кметствата в с. Габарево, общ. Павел баня и с. Копринка, общ. Казанлък ще се проведе обучението на преброителите за тези населени места.
На 26 август от 9.00 часа в сградата на община Стара Загора ще се проведе обучението на преброителите за град Стара Загора, съобщи Милена Караиванова, директор на Териториално статистическо бюро - Стара Загора.
На обученията ще присъстват членовете на областните и общинските комисии и експерти от НСИ и ТСБ – Стара Загора.

Още новини