Начало Новини Актуално Проблемът с контейнерите на пазара опира до търговците

Проблемът с контейнерите на пазара опира до търговците

Актуално

В броя си от 13 юни 2011 г. вестник Старозагорски новини постави остро въпроса за преливащите вечер с отпадъци контейнери на Централния пазар в Стара Загора. Становището на директора на "Общински пазари" - Стара Загора, Румен Бачийски е, "че е оптимален броят и мястото на поставените контейнери до ловно-рибарския магазин, но в повече са развалените плодове и зеленчуци, които в края на деня се изхвърлят от търговците".

"Освен сутрин рано, всеки ден около 14 часа чистим бобрите на пазара срещу Пожарната и до шадраванчето и два пъти през седмицата ги измиваме - каза Стоян Димитров, управител на почистващата фирма "Нелсен Чистота" ООД. - За съжаление след 18 часа всички търговци и производители безотговорно изсипват бракуваната си продукция. Това са по 30-40 кг ябълки, още толкова домати, ягоди, лук и пр., което много бързо се разлага и изпълва региона с воня. Считам, че тези недобросъвестни търговци трябва да бъдат санкционирани."
Според чл.18 от Наредбата за обществения ред в Община Стара Загора, забраняват се действия и прояви, с които се замърсяват улици, тротоари, площадки и зелени площи. Нарушителите-лица се глобяват в размер до 5000 лв. Ако те са юридически лица или еднолични търговци - размерът на глобите е до 50 000 лева.
При стеклите се обстоятелства остава Общинската полиция да си свърши работата.

Още новини