Начало Новини Актуално Пробация за баща, блудствал с дъщеря си

Пробация за баща, блудствал с дъщеря си

Актуално

38-годишен баща е осъден на пробация от казанлъшия Районен съд заради блудство с 14-годишната си дъщеря, стана известно вчера. Момичето, преживяло стрес, е настанено да живее при свои близки. След сигнал на пострадалата срещу В. Б. е предявено обвинение по чл. 150, ал. 1 от Наказателния кодекс. В хода на делото похотливият баща е признал вината си, като е изказал искрени съжаления за извършеното.

От заключението на изготвената по делото съдебно-психологична-психиатрична експертиза е установено, че В.Б. е бил в състояние да разбира свойството и значението на извършеното от него, както и да ръководи постъпките си.
Осъденият живеел с дъщеря си и сина си. Съпругата му от три години работела в Испания и от две години не се е връщала в страната. Основно мъжът се е грижел за децата си - за тяхната издръжка и възпитание. Момичето било ученичка в 9-и клас.

На 3 март т.г. девойката била още в леглото в стаята си. При нея влязъл баща й, седнал на леглото, бръкнал под завивката и започнал да опипва девойката по бедрото. На въпроса какво правиш той не отговорил, притиснал я към стената, започнал да я опипва по задните части и да се опитва да свали клина, с който била обута. Момичето го блъснало и успяло да избяга. Заключило се в банята и по мобилния си телефон се обадило на своя съученичка. След около половин час тя дошла и заедно с пострадалата девойка отишли при майката на притеклата се на помощ приятелка. Споделили всичко с нея и на следващия ден жената подала сигнал до отдел „Закрила на детето“. Оттам информирали прокуратурата за случилото се.

В присъдата си Районният съд е отчел като утежняващо вината обстоятелство високата степен на обществена опасност на деянието, което може да остави дълготрайни негативни последици в съзнанието на детето и в по-нататъшното му поведение и реализация в обществото. Като смекчаващи обстоятелства е счел чистото съдебно минало, добрите данни от характеристиката му и обстоятелството, че работи.

Информация: вестник Новината

Още новини