Начало Новини Актуално Призив за събиране на средства, необходими за лечението на 5-годишния Ники Гатевски

Призив за събиране на средства, необходими за лечението на 5-годишния Ники Гатевски

Актуално

Зов за помощПреди дни започна дарителска кампания за Ники Гатевски. Ники е на 5 години от гр. Карлово и страда от Детска церебрална парализа - спастична квадрипареза и епилепсия. През тези 5 години са му правени рехабилитации в различни специализирани центрове, няколко операции в частна клиника в Пловдив, но без особени резултати. Единствената му възможност да проходи е след лечение в клиника Рибем в Турция.

В тази клиника му предстои на първо място едно посещение в рамките на дванадесет дни. По време на престоя ще му бъде направен ЯМР (ядрено магнитен резонанс), преглед с невролог и двадесет и четири рехабилитационни процедури. След приключване на процедурите, лекарският екип трябва да направи становище за състоянието на Ники и да се насрочи лечение, съобщиха близките на детето.

Ще се назначат и две операции на тазобедрените стави и на гръбначния стълб за второто му посещение.

След като се възстанови, Ники ще трябва да ходи всеки месец на рехабилитации в клиниката, минимум две години. Болницата си запазва правото да промени частично или напълно сумата за цялостното му лечение.

Сумите необходими за рехабилитациите за месец са 2000 евро, като пътните разходи, престоя в хотел и храната не влизат в тези пари. Операциите ще струват около 2500 евро. Всички останали изследвания, прегледи при специалисти и спомагателни уреди се заплащат отделно.

Сумата, която е необходима за лечението на Ники за тези две години е около 200 хиляди лева. Тя е абсолютно непосилна за семейството му.

Родителите на детето се обръщат към всеки, който има възможност да помогне, за да бъдат събрани необходимите средства и Ники да получи своя шанс да проходи.

Майката на Ники се казва Нели Гатевска и отговаря на телефон 0896 52 75 64.

Търговско-промишлена палата - Стара Загора има копие на медицинската документация от лечението на Ники Гатевски и гарантира, че посочената в призива сума е реална. Палатата е съпричастна с дарителската молба на близките на детето.

Още новини