Начало Новини От Палатата Призив за помощ за бягащите от войната в Украйна хора!

Призив за помощ за бягащите от войната в Украйна хора!

От Палатата

Безумната война в Украйна взема своите жертви, включително и от мирното население. След първоначалното стъписване и вцепенение, световната демократична общност вече обединява усилията си в подкрепа на украинския народ, там живеят и над 200 000 българи.

България също проявява своята солидарност. Освен правителството и Българския червен кръст, много спонтанно сформирали се граждански организации и групи вече работят активно в подкрепа на украинските бежанци, включително с лични средства и транспорт. Стара Загора също може и трябва да съдейства организирано и активно на изпадналите в беда украински граждани, напускащи родината си.

Търговско-промишлена палата – Стара Загора, Обществен Дарителски фонд Стара Загора, Граждански клуб ЛИПА, Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите Стара Загора и младият Творчески колектив „На улицата“ обединяват усилията си за осигуряване на транспорт, посрещане, първоначално обгрижване, жилищно настаняване и осигуряване на работа на украински бежанци. Към тази организирана общност са поканени да се присъединят и други структури и групи, които ще работят в координация с националните и местни власти. 

Призоваваме бизнеса и старозагорските граждани да заявят солидарната си подкрепа с украинските бежанци чрез:

- заявяване на готовност за приемане и временно настаняване;

- назначаване на работа.

- решаване на въпроси – бежански, семейни, настаняване на деца в детски заведения и училища и други.

Финансова помощ за първоначално съдействие на бежанците можете да превеждате по банкова сметка на 

Обществен дарителски фонд – Стара Загора

ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА

IBAN: BG02FINV915053BGN0DJ4D

банков код: FINVBGSF

основание: Украйна

 

За изразходването на средствата ще получавате подробна информация и отчет.

Заявка за подкрепа можете да изпращате на имейл office@fund-sz.org,  на имейлите или в офисите на участващи организации. Веднага след това ще получите допълнителни инструкции.

ОТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ

Още новини