Начало Новини Актуално Приключва ремонтът на кв. Железник

Приключва ремонтът на кв. Железник

Актуално

Успешно - 99 на сто, приключи ремонтът на квартал Железник в Стара Загора - уточни за медията ни зам.-кметът по строителството на Общината инж. Янчо Калоянов. - На 10 юли т.г. комисия от ДНСК с председател инж. Бонка Вачкова, главен инспектор, двама представители на надзорната фирма, проектанти, техническия ръководител на фирмата-изпълнител Диан Стоянов, експерти от Общината и др. направихме оглед на обекта.

За още два-три дни работа ще се отстранят направените забележки. Трудностите са преодолени. При завареното положение, с положени огромни усилия, постигнахме почти невероятното. Целите на проекта са изпълнени. Гражданите на Стара Загора получават асфалтирани улици и тротоари.

При направената вчера журналистическа проверка констатирахме, че в Малкият Железник почти всичко е готово според изискванията и живущите могат да си отдъхнат от предългата сага. В Големия обаче има баят работа. Най-напред трябва да се завършат тротоарите, да се дооправят леглата на уличните платна и доста места да се преасфалтират, да се коригират бордюри и отводни шахти, да се почистят строителните отпадъци и пр. Срокът всичко това да се случи е краят на настоящата седмица. Тогава комисията трябва да подпише Акт 16, с който обектът се приема и се издава разрешение за ползване.

До 16 юли 2012 г. цялата документация трябва да се отчете в управляващия орган - Министерството на регионалното развитие и благоустройството, след което ще пристигнат негови представители да извършат нови фактически и документални проверки.

Ако обектът не бъде приет от управляващия орган и средствата не бъдат изплатени по ОП Регионално развитие, Общината ще заведе съдебен иск срещу фирмата-изпълнител ДЗЗД Железник СЗ-2011 на лот 1 Реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа на кв.Железник, с която е сключен договор на 19 октомври 2011 г. на стойност 4 599 450.11 лв. без ДДС. Припомняме, че строителните дейности започнаха на 10 април 2012 г. и трябваше да се изпълнят за 18 дни. Т.е. работата е забавена повече от 70 дни.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини