Начало Новини Актуално Приключи ремонтът на водната каскада в Зеления клин

Приключи ремонтът на водната каскада в Зеления клин

Актуално
водна каскада Зелен клин

За около месец приключиха строително-ремонтните дейности по благоустрояването на водната каскада и фонтана в парка Зеленият клин в Стара Загора. Да бъде пусната отново в действие водната стена, която не функционираше от 5 години, поискаха жители от квартала. В хода на ремонтните дейности бяха спрени течовете, направиха се циментови замазки, възстановени са водоподаването и хидроизолацията.

Беше осигурен и нов водоизточник с необходимия дебит. За ремонтните дейности, извършени от старозагорската фирма Бетоникс ООД, бяха осигурени 61 хил. лева с решение на Общинския съвет. Предстои оборудването на парка с 40 нови пейки, които ще бъдат изработени от старозагорска фирма. Навсякъде в парка е осигурено осветление. Скоро там ще бъде завършена и специалната градинка за свободна разходка на домашни любимци, съобщиха от пресцентъра на общината.

Благоустрояването на каскадата и фонтана е част от плановете на общинското ръководство да бъдат възстановени придобивки за града, които са били занемарени през годините. Така заработи, например, осветлението по бул. Ц. С. Велики, в участъка от ул. Тодор Стоянович на запад, което не функционираше от 4 години.

Предстои да бъдат облагородени междублоковите пространства в голяма част от града. Работи се по изготвянето на проект по Оперативна програма Градска среда на стойност до 5 млн. лева. Проведена е обществена поръчка за избор на изпълнител. Предвижда се по проекта да бъдат обновени общо 45 междублокови пространства.

Още новини