Начало Новини Актуално При смяна на ръководството на МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович в Стара Загора - граждански протест

При смяна на ръководството на МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович в Стара Загора - граждански протест

Актуално
Атанас Бадов

Лекари и служители на МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович в Стара Загора са готови на протест, ако на 15 април бъде сменен Бордът на директорите на здравното заведение и изпълнителният директор д-р Николай Колев. Извънредното Общо събрание на акционерите е свикано от здравния министър д-р Стефан Константинов и ще се проведе от 11 часа в сградата на Регионалната здравна инспекция в Стара Загора.

Пред нея ще се съберат стотици хора, които подкрепят досегашното ръководство, включително и граждани, съобщи председателят на КНСБ в здравното заведение д-р Атанас Бадов.

Ако Бордът бъде сменен, е възможно да се пристъпи към граждански протест. Лекарите са категорични, че смяната на управителното тяло има за цел обединение на МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович с Университетска болница, което предишният здравен министър проф. Анна-Мария Борисова не успя да направи.

Това ще доведе до пълен хаос в болницата, заради личностни противоречия, от които потърпевши ще бъдат пациентите. Освен това 40% от персонала ще остане без работа, коментират лекари.
Ще се наложи редукция и на лекари-специалисти, тъй като и двете здравни заведения имат по 13-14 отделения с най-високо ниво на компетентност 3, смятат лекари.

Още новини