Начало Новини Актуално При доказване, че някой работи повече от договорените 4 часа, договорът му става автоматично 8-часов

При доказване, че някой работи повече от договорените 4 часа, договорът му става автоматично 8-часов

Актуално
работа

Осигуряването на заетост е основният приоритет на Министерството на труда и социалната политика, каза в Сливен министър Тотю Младенов. През зимния сезон екипи на Инспекция по труда ще посещават селата, за да издирват трайно безработни, които да бъдат включени в различни програми. От 2012 г. отговорност за спазване на трудовото законодателство ще носят солидарно работодателят и работникът.

Когато се докаже, че служителят работи повече от посочените в договора 4 часа, договорът ще става автоматично осемчасов. Главна инспекция по труда е внесла в Министерство на труда и социалната политика предложение какви промени трябва да бъдат направени. В момента те се обсъждат в Комисията по цени, доход и жизнено равнище към Националния съвет за тристранно сътрудничество и до края на годината тези промени ще бъдат приети, уточни министър Тотю Младенов.
Министър Тотю Младенов присъства на откриването на ремонтирания Дом за деуца и възрасти с трайни увреждания Свети Стилиян Детепазител в Сливен.

Още новини