Начало Новини Актуално Президентът Росен Плевнелиев участва в годишното събрание на Управителния съвет на Българската търговско-промишлена пал

Президентът Росен Плевнелиев участва в годишното събрание на Управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата (видео)

Актуално
БТПП Росен Плевнелиев

Работодателските организации ще бъдат представени в три от съветите към президента, заяви държавният глава Росен Плевнелиев при днешното си участие в заседанието на Управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата. Плевнелиев добави, че ще бъде президент на регионите и ще ги посещава често.

Представители на регионите също ще участват в Съветите на Президента.

Пред представителите на бизнеса Росен Плевнелиев потвърди, че ще провежда широко обсъждане преди взимане на ключови решения, свързани с бъдещето на България, ще отстоява приоритетите за енергийна ефективност, енергийна сигурност и независимост, ще съдейства за активното участие на страната ни във всички основни дебати за бъдещето на Европа, ще работи за иновации, които да са адекватни на нуждите на икономиката, ще подкрепя външна политика, обвързана с нуждите на икономиката и привличане на повече чуждестранни инвестиции, се казва в информация от пресцентъра на БТПП.

Президентът обяви, че ще следи процеса на предоставянето на електронни услуги за бизнеса. На членовете на БТПП държавният глава обеща да съдейства на изпълнителната власт за приоритизиране на административната реформа, с цел създаване на мотивирана и добре работеща администрация.

Похвално е че през 2011 г., в най-тежката криза, българският бизнес създаде най-много инициативи и то социално отговорни. Няма нищо лошо в това да печелим, но е още по-добре, когато показваме социална ангажираност. Сигурен съм, че още много инициативи ще се родят и през тази година, които си заслужава да бъдат подкрепени от българския бизнес, посочи още президентът Росен Плевнелиев пред Управителния съвет на БТПП.

Още новини