Начало Новини Актуално През юни 2012 година автомагистрала Тракия ще стигне до Петолъчката

През юни 2012 година автомагистрала Тракия ще стигне до Петолъчката

Актуално

През юни следващата година автомобилите ще пътуват от Пътния възел край Стара Загора (известен в момента като Кръговото) до Петолъчката, това са втори, трети лот и 17 км от четвърти лот, обеща вчера министър-председателят Бойко Борисов. Заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, представители на ИА "Пътна инфраструктура" и представители на фирмите изпълнителки на трите лота, той направи поредната проверка на хода на строителните работи.

"Много съм доволен от това, което видях, и съм истински щастлив, че ще оставим на следващите поколения това, което виждате вече. Работи се много, работим сега и по почвите, по цялата напоителна система в тази част на България, която 22 години не е пипана, хиляди декари са залети с вода и превърнати в мочурища и тресавища, не са ги направили тия, които са управлявали преди 10 години. Сега трябва да се направят, за да мине магистралата", коментира Борисов. На журналистически въпрос не се ли създава напрежение сред работещите по магистралата от честите проверки, той поясни, че е свикнал да си върши работата сам, така са инспектирали и магистрала "Люлин", и Спортната зала и това не го уморявало. Според министър-председателя буферите срещу кризата са в строежите и няма да затягаме коланите. "Колкото повече строи една държава, толкова е по-добре за народа й. Когато е трябвало, ние сме затягали коланите, затова ние строим сега, а другите държави банкрутират, рушат се, свалят им рейтингите и се тресат от криза. Когато ние сме били в криза, те са правили магистрали и инфраструктура, сега ние ще правим, докато те си оправят техните дефицити", каза още той.
По думите на министър Росен Плевнелиев, досега на строителите на АМ "Тракия" са разплатени 135 млн. лева и няма нито ден забавяне. Според него държавата е перфектна, търси се начин с допълнителни ресурси да се ускорят плащанията и вместо на 57 дни, както е по договор, те да се правят на 36, пише вестник Старозагорски новини.
Пътният възел край Стара Загора ще бъде готов до края на септември, тогава ще бъде приключен тоталният абсурд с българското изобретение "кръгово на магистрала" и ще има истински пътен възел, подчерта министър Плевнелиев. За 8-километровата натоварена двулентова отсечка до града има проект, има финансиране, до октомври ще приключат отчуждителните процедури и ще стартира изборът на изпълнител, увери още той.
В края на юли министър Плевнелиев направи проверка на трасето от Стара Загора до Карнобат и заснетите с камери. Резултати ще бъдат качени всеки момент на www.youtube.com и www.vbox7.com, за да бъдат напълно достъпни, припомни министърът.

Още новини