Начало Новини Актуално През Парк мол за месец се извървя град, по-голям от Стара Загора

През Парк мол за месец се извървя град, по-голям от Стара Загора

Актуално
Милуш Самуилов

Близо две трети от посетителите на Парк мол Стара Загора (Park mall) са излезли с покупка. Това е индикация, че въпреки трудностите, клиентите успяха да отделят пари за покупки, но потребителите остават чувствителни към цените. Затова и януарските разпродажби се радват също на посещаемост, казва Милуш Самуилов, мениджър на Парк мол Стара Загора.

- Г-н Самуилов, как наемателите в Парк мол Стара Загора, отчитат оборотите и търговията като цяло по коледно-новогодишните празници?

- Броят на клиентите ни през декември, пълните торби, които свикнахме да виждаме през последния месец, усмивките по лицата на търговците говорят, че по празниците клиентите пазаруваха и се забавляваха.

- Отпуснаха ли се по стара традиция старозагорци да купуват повече и по-големи неща по празниците?

- Оказа се, че за старозагорци истинският подарък е големият подарък - скъпи колиета, мода и аксесоари, техника и спортни уреди, шоколад и луксозни вина. Парк мол - Милуш СамуиловИскрено вярвам, че големите подаръци са били придружени и с голяма обич.

- Усеща ли се вече по посещаемостта на мола излизане от кризата или хората все още се страхуват да дават пари за други неща, освен за най-необходимото?

- През вратите на Парк мол в рамките на месец се извървя град, по-голям от Стара Загора. Близо две трети от тези хора са излезли с покупка, което е индикация, че въпреки трудностите, клиентите успяха да отделят пари за подаръци на своите близки. Разбира се, заради кризата потребителите в цялата страна остават ценово чувствителни. Затова и януарските разпродажби, в които влиза Парк мол, се радват също на посещаемост.

- Така наречените луксозни и маркови стоки, които са по- трудно достъпни за средностатистическия българин, имат ли своя клиентела в град като Стара Загора?

Милуш Самоилов, Парк мол Стара Загора

- Да, и по-луксозните стоки имат своя постоянна клиентела в Стара Загора. Имаме магазини, като например Pierre Cardin и Samson, които имат утвърдена клиентска група. Трябва обаче да правим ясно разграничение между луксозни и маркови стоки. Марковите стоки, които основно присъстват в нашия обект, имат различни ценови категории и категорията луксозни е само една от тях. Много маркови стоки са на цени, които са достъпни целогодишно.

- Какво най-много купуваха хората от мола и какви услуги ползваха най-много по празниците?

- Парфюмерия, облекла и модни аксесоари, не на последно място много хора идваха, за да хапнат или да се насладят на приятната обстановка в кафенетата и ресторантите, както и да се по- пързалят на първата ледена пързалка в Стара Загора.

- Какво предстои сега, в мъртвия следпразничен сезон?

- Зимните разпродажби стартират под мотото Стягай кънките за зимни разпродажби. Всеки ден 50 клиенти ще имат шанс да спечелят и билети за ледената пързалка. Започваме и специална кампания за именниците. Ще подгряваме клиентите и за Св. Валентин (Трифон Зарезан).

Интервю: вестник Национална бизнес поща

Още новини