Начало Новини Актуално През 2011 г. няма да има промени в данъци, заплати и пенсии, предвижда проектът за бюджет

През 2011 г. няма да има промени в данъци, заплати и пенсии, предвижда проектът за бюджет

Актуално
бюджет

Председателя на парламента Цецка Цачева получи от вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков проекта на Закон за държавния бюджет на Република България за 2011 г. На връчването на проектобюджета в кабинета на Цачева в Народното събрание присъства и министър-председателят Бойко Борисов. Документът предвижда да се вдигат данъците. Пенсиите и заплатите няма да се намаляват.

С това ще се запомни бюджет 2011 г., коментира финансовият министър. Той изтъкна, че това е най-ранно внесеният бюджет и припомни, че в проекта са заложени дефицит от 2,5% и икономически растеж от 3,6%.
Повече пари в инфраструктура, които да доведат до икономически растеж, както и повече средства в социалната сфера, са параметрите на бюджета, на които Дянков наблегна. Той отново заяви, че за здравеопазване са предвидени с 400 млн. лева повече от 2010 година. Повечето средства не са за сметка за по-голям дефицит, отбеляза финансовият министър, цитиран от econ.bg.

На въпрос дали гарантира, че догодина няма да има актуализация на бюджета, както се случи през 2010 г. Дянков отговори: Бюджетът е такъв, какъвто е. Следваме правилната политика. Три страни в Европа - България и още две, успяха за 2010 и 2011 да не увеличават данъци и да не намаляват заплати и пенсии. Това, че България е една от тези три държави, показва далновидна политика и политика, която се следва от началото на това управление.
Финансовият министър подчерта, че вчерашното съобщение за ръст на икономиката ни с 0,5% за второто тримесечие на база три месеца по-рано е доказателство, че правителството води правилна политика.

Още новини