Начало Новини Актуално През 2010 г. ще бъдат изплатени по 10 лева на дка национални доплащания

През 2010 г. ще бъдат изплатени по 10 лева на дка национални доплащания

Актуално

Министър-председателят на Република България г-н Бойко Борисов и министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов подписаха днес в София Меморандум с Управителния съвет на Национална асоциация на зърнопроизводителите. Меморандумът е подписан и от името на министъра на финансите, както и от председателя на комисията по земеделие и гори към 40-то Народно събрание г-жа Десислава Танева.

От името на Национална асоциация на зърнопроизводителите документът е подписан от председателят й Радослав Христов и от зам.-председателят Николай Киров, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.
В меморандума се посочва, че през 2010 година ще бъдат изплатени по 10 лева на дка национални доплащания. Изплащането ще стане не по късно от 15 март 2011 година, се договориха страните, като това ще важи за бенефициенти, при които няма застъпвания на обявените площи и други нарушения. В тази договорена сума за плащане на декар е включен и компонента за отпадналите облекчения за акциза върху газьола.
Министерство на земеделието и храните,съвместно с Министерство на финансите ще предприемат необходимите действия на своевременното нотифициране на данъчните облекчения за земеделските производители.
В меморандума е записано и че ще се търсят възможности за прехвърляне на средства към мярка 121 на Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

Още новини