Начало Новини Актуално Превозвач съди Oбщина Стара Загора за над 9 милиона

Превозвач съди Oбщина Стара Загора за над 9 милиона

Актуално

Новите собственици на приватизираното през 2007 година общинско дружество Автобусни превози Евро бус са завели дело срещу Oбщина Стара Загора за над 9 милиона лева, научи медията ни. Информацията беше потвърдена вчера от ресорния зам.-кмет Белчо Белчев. Той уточни, че не е виждал иска, тъй като е в отпуск до понеделник, но е запознат с претенциите.

Те били за неизплатени доплащания за картите на пенсионерите за градския транспорт от 2005 до 2007 г. и за пропуснати ползи. Към сумата били прибавени и лихвите. Основанията за иска били решения на Общинския съвет за цената на картите и доплащането от страна на местната власт.
Претенциите на превозвача включвали и частичен иск за 225 000 лева и от "Евро бус" очаквали отговор от Oбщината до 6 октомври. Белчев предполага, че това са търсените от НОИ суми за неизплатени осигуровки на работещите в "Автобусни превози" преди приватизацията. Ако съмненията му се вeрни, то възниква въпросът защо е този частичен иск, след като новите собственици купиха дружеството с пасивите и активите му.
Така или иначе, искът е факт, потвърдиха и юристи на Общината. Те не се ангажираха с точна справка, тъй като документите вече били предадени на външен адвокат, който да ги разгледа и да прецени как да се постъпи. До понеделник вероятно щяла да бъде изработена и общата позиция по въпроса. Искът е внесен в Търговския отдел на Окръжен съд - Стара Загора.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини