Начало Новини Актуално Препитват кмета на Стара Загора на сесия на Общинския съвет

Препитват кмета на Стара Загора на сесия на Общинския съвет

Актуално

Продължение на редовната сесия с единствена точка Питания провежда Общинският съвет в Стара Загора.
По настояване на левицата, която събра подписка с парафите на 19 от старейшините, председателят на Общинския съвет Тенко Руканов насрочи заседанието, на което съветниците ще задават въпроси на администрацията.

Някои от питанията са депозирани от опозицията още през месец май, уточни председателят на групата на социалистите Бойчо Биволарски. На нито една от сесиите обаче от тогава точка "Питания" не беше разглеждана. Причината винаги е липсата на кворум, защото въпросите винаги са последни в дневния ред на заседанията, когато съветниците се разотиват. Според левицата от ГЕРБ, "Атака" и "Демократи за Стара Загора" умишлено напускат залата, преди да започнат въпросите към кмета Светлин Танчев.
При липса на кворум председателят е длъжен да даде 30-минутна почивка, преди да прекрати заседанието. Ако пак не се събере нужният брой съветници, трябва кам да насрочи дата за продължение", настояват социалистите.
Те ще настояват вбъдеще точка "Питания" да бъде включвана като първа. Така било и в столичния Общински съвет и сега, и по времето, когато кмет бил Бойко Борисов, установили старозагорските съветници.

Информация: вестник Новината

Още новини