Начало Новини Актуално Премиерът ще открие учебната година на Медицинския филиал на Тракийския университет в Хасково

Премиерът ще открие учебната година на Медицинския филиал на Тракийския университет в Хасково

Актуално

На 13 септември 2011 г. лично министър-председателят Бойко Борисов ще открие новата учебна годината на възстановения филиал по медицина на Тракийския университет в Хасково, уточни за медията ни проф. Кина Сивкова, зам.-ректор по учебната част.

След близо 6-годишно прекъсване бяха приети 90 първокурснички - 50 в специалността "медицинска сестра" и 30 - "акушерство".
Приемът е реализиран на 100%. Осигурени са прекрасна материална база, общежитие, студентски стол и в непосредствена близост - болницата, където ще се провеждат упражненията, пише вестник Старозагорски новини.
Само 10 са незаписалите се студенти от всичките 1205 по държавна поръчка. До обяд на 19 август е срокът за подаване на документи за платено обучение. Шанс имат 150 кандидати. Най-много свободни места има в Аграрния и в Педагогическия факултет и Ветеринарна медицина.
Официалното откриване на новата учебна година на Тракийския университет е на 12 септември 2011 г. от 10 часа. Най-възрастният приет студент е на 60 години, който задочно ще изучава "зооинженерство", а най-възрастният редовен студент е на 38 години, който е приет в специалността "Рибовъдство и аквакултури". 2/3 от кандидатствалите 15 двойки близнаци вече са се записали.

Записали са се и двама от тримата кандидатствали баскетболисти от представителния отбор на Стара Загора, като има шанс и третият да бъде приет - платено обучение. Това ще позволи университетът да създаде собствен академичен тим.
До месец в Студентския град ще започне изграждането на футболно игрище и тенис-кортове. Финансирането в размер на 240 000 лв. е по проект, защитен пред Министерството на младежта и спорта.

Още новини