Начало Новини Актуално Премиерът обсъди бизнес климата с работодателски организации

Премиерът обсъди бизнес климата с работодателски организации

Актуално

премиер бизнес климат работодателски организацииПремиерът Марин Райков се срещна днес в Министерския съвет с представители на български бизнес и стопански неправителствени организации. Целта на срещата беше обсъждането на бизнес климата в страната и възможностите за сътрудничество между служебното правителство и организациите в посока на подобряването му.

На срещата присъстваха председателят на Управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов, председателят на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев, изпълнителният директор на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Евгени Иванов и представители на трите организации.

Премиерът използва възможността за подробно изложение на инициативата за подпомагане на финансово и социално уязвимите слоеве на населението, насочена към бизнес и стопанските среди. Представителите на организациите проявиха готовност да помогнат в желанието да се даде практическо изражение на инициативата, след като бъде изградена съответната структура за провеждането й.

По време на разговора бяха обсъдени възможности за улесняване на достъпа на малки и средни предприятия до средствата от еврофондовете, както и работата на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия в тази задача. Министър-председателят увери представителите на организациите, че служебното правителство ще работи в посока намаляване на административния натиск върху българския бизнес.

На срещата беше обсъдена и ситуацията в българския енергиен сектор в момента и отражението й върху бизнес климата. Г-н Райков изрази волята на правителството, че ще бъдат направени стъпки в посока стабилизиране на средата.

В отговор на изказана загриженост на работодателските организации премиерът заяви, че правителството ще работи за запазването на финансовата стабилност на страната, без да оставя в наследство платформа за реформи в посока увеличаване на данъците.

На вниманието на г-н Райков бяха предоставени икономически анализи, които той ще сподели с министрите в съответните сектори. Диалогът с бизнес и стопанските неправителствени организации ще бъде продължен, заяви след края на срещата премиерът Марин Райков.

Още новини