Начало Новини Актуално Премиерът готов да даде Чинията на Бузлуджа на БСП

Премиерът готов да даде Чинията на Бузлуджа на БСП

Актуално

Това, което показаха медиите от Бузлуджа, разрушената им сграда, ограбена през годините, точно показва състоянието на партията им - в разруха, но се опитват да я осветят отвън да има някаква фасада. Направиха това, което е партията им - полуразрушена, но отвън лъсната.

Така премиерът Бойко Борисов коментира осветяването на Дом-паметника на връх Бузлуджа на празника на БСП, въпреки забраната на областния управител на Стара Загора Йордан Николов да се влиза в опасната сграда, пише вестник Старозагорски новини.
Министър-председателят не отговори на въпроса дали ще има санкции за служителите на НСО, охраняващи Сергей Станишев, които са осигурили кордон за техника, влязла в разрушената сграда, за да освети петолъчката, но заяви, че няма да предприеме нищо за съдбата на обекта, който е държавна собственост. "Готов съм да им я дам, да пуснат едно писмо, да си я вземат тази сграда и да се оправят", заяви той.
В понеделник Йордан Николов каза, че ще предостави на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов материалите по случай, за да прецени той как трябва да бъдат санкционирани нарушителите.

Още новини