Начало Новини Актуално Премиерът Бойко Борисов ще направи първа копка на Лот 2 на автомагистрала Тракия

Премиерът Бойко Борисов ще направи първа копка на Лот 2 на автомагистрала Тракия

Актуално

На 3 май 2010 г. от 13 часа, премиерът Бойко Борисов и министрите на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков ще направят символична първа копка на един от най-важните инфраструктурни проекти с национално значение – Лот 2 от автомагистрала Тракия, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

Официалната церемония по стартирането на строителството ще бъде от 13.00 ч., при кръговото кръстовище при пътя Стара Загора – Димитровград. Общата дължина на Лот 2 Стара Загора – Нова Загора е 31,8 км. (от км 210+100 до км 241+900). В изпълнение на проекта ще бъдат изградени по 2 ленти за движение във всяка посока.
Изпълнител на проекта е Обединение Магистрала Трейс с водещ партньор Трейс Груп Холд АД. Стойността на обекта е 137.868 мил. лв. Проектът се изгражда по Оперативна програма Транспорт 2007 – 2013 г. Строителният надзор се изпълнява от Пътинвестинженеринг АД.
Модернизирането на пътната инфраструктурата е основен приоритет на българското правителство и е от особено значение за цялостното на икономическото развитие на България и подобряване на инвестиционния климат.

Още новини