Начало Новини Актуално Премиерът Бойко Борисов официално пусна в експлоатация Пътен възел Стара Загора (видео)

Премиерът Бойко Борисов официално пусна в експлоатация Пътен възел Стара Загора (видео)

Актуално
Йоханес Хаан Стара Загора

Осем месеца по-рано от предвидения срок е пуснат в експлоатация Пътен възел Стара Загора в началото на лот 2 на автомагистрала Тракия. В церемонията участваха премиерът Бойко Борисов, еврокомисарят по регионални политики Йоханес Хаан и министри от кабинета. Еврокомисар Хаан даде висока оценка на мащабните проекти в България.

Магистрала Тракия и софийското метро са едни от най-добрите примери затова как новите страни членки успяват да се справят с подобен род проекти. България спазва сроковете и успява да постигне икономии. Това е чудесен пример. Видя го председателят на ЕК г-н Барозу, видях го и аз и ще разкажем за тези добри примери на хората извън България. През периода 2013 - 2020 г. страната ви ще получи допълнителни средства и сериозно перо за магистрали и жп инфраструктура, заяви еврокомисар Хаан.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е използвал възможността да покаже на живо на Йоханес Хаан най-важните проекти, за да може средствата за тях по-бързо да бъдат изплатени.

Министър Томислав Дончев обяви на срещата край Стара Загора, че за региона ще има още инвестиции по коридор №9, включително тунелно преминаване на Стара планина под прохода Шипка.

Над 60% от отсечката Стара Загора - Нова Загора на магистрала Тракия вече е изградена и ще бъде пусната през юни следващата година, а от юли по аутобана ще се пътува до Петолъчката.

 


Видеото в youtube

Още новини