Начало Новини Актуално Премиерът Бойко Борисов обяви, че всяка от престъпните групи търси съдействие от действащи полицаи

Премиерът Бойко Борисов обяви, че всяка от престъпните групи търси съдействие от действащи полицаи

Актуално

Във всяка престъпна група, която разбиват органите на реда, се констатира, че има опити да се привлекат полицай. Това каза премиерът и бивш главен секретар на МВР Бойко Борисов в предаването Неделя 150 по БНР. През последните година липсва какъвто и да е било анализ на работата на службите, разкритикува бившите управленци Борисов.

Той обясни успехът на полицията с разбиравено на банди през последните дни с факта, че са постегнати редиците, напревен е анализ на престъпленията и е разпределена работата между службите.
Ако всички предложения на правителството бъдат приети от парламента, системата ще заработи още по-добре, коментира премиерът.
Според него бандините от организираната престъпност търят чадър от високопоставени хора в държавата.
Винаги всяка една група, търси на някой да се опре, за да може в критични ситуации да им се окаже помощ, посочи той.
За операцията „Наглите”, при която беше разбита бандата за отвличания, Борисов разкри, че дори двамата оперативни работници, които са правили справките, са били отделени в самостоятелна стая, с никакъв достъп на други хора.
Що се отнася до магистралната банда на „Крокодилите” Бойко Борисов заяви, че е работил върху задържането им, когато е заемал поста „главен секретар на МВР” и подчерта, че „докато бяха в ареста, нямаше нито един грабеж”.

* * *

Предишният екип на МВР не е работел по отвличанията и мога да го докажа, отбеляза премиерът на въпрос дали почвата за залавянето на групата "Наглите" е била подготвена. "Технологията е много съвременна, много точна, съществува в Банкя вечер след 9 часа", разказа Бойко Борисов в отговор на въпрос каква технология е използвана при операцията и визирайки оперативните си съвещания с вътрешния министър, шефове на служби и главния прокурор. "Американският gps е в Банкя и се казва "Бойко"- така министър-председателят отговори на догадката дали американски gps има принос за залавянето на "Наглите". "Това са рядко кървави нагли копелета", допълни Борисов по адрес на задържаните.
В годините на прехода не е имало превенция на държавата, в групата има хора с по 15-16 висящи дела за крадени автомобили, продължи премиерът в интервю за "Хоризонт". Той каза още, че "първите стъпки са обиране на апартаменти и крадене на коли, след това отиват на наркотиците, грабежите и убийствата". Премиерът сподели още, че когато е гледал на кино "Бандата на Оушън" не гледал толкова филма, а реакциите на зрителите и му направило впечатление, че повечето хора били "на страната на крадците".

Още новини