Начало Новини Актуално Премиерът Бойко Борисов обеща пари на МБАЛ Киркович

Премиерът Бойко Борисов обеща пари на МБАЛ Киркович

Актуално

Имаме обещанието от премиера и зам.-министъра на МРРБ Лиляна Павлова, че ще бъдат отпуснати пари по нашия проект, който стои в МЗ. Премиерът Борисов заяви пред персонала на МБАЛ Проф. д-р Киркович, че ще финансира проекта за реновация на АГ-комплекса." Това изпълнителният директор на болницата д-р Николай Колев.

По проекта е заложено закупуване на нова модерна апаратура - 64-слайтов скенер, ендоскопска техника и апаратура за инвитро, разясняват от болницата.
Премиерът Бойко Борисов и придружаващите го лица посетиха и Интензивното отделение в многопрофилната болница, където предстои откриването на кардиоангиографска лаборатория. Старшата сестра Маркова се оплака на Борисов, че подобни обещания е чувала от предишния премиер, пише вестник Старозагорски новини.
Д-р Светослав Стоименов увери и колегите, и високите гости, че остават броени дни до старта на лабораторията, където ще се диагностицират сърдечносъдови заболявания, ще се поставят стендове.  
Близо 3 години в София са се обучавали двама лекари, три медицински сестри и две лаборантки. На 20 май е търгът за консумативи и към края на месеца ще започне работата. Д-р Стоименов и доц. Пламен Милков, един от водещите специалисти в тази област, ще работят в лабораторията за интервенционална кардиология.
Така старозагорци вече няма да ходят в Ямболската клиника, а ще се лекуват тук, каза д-р Николай Колев.

Още новини