Начало Новини Актуално Преместените спирки на Алана създадоха хаос сред чакащите

Преместените спирки на Алана създадоха хаос сред чакащите

Актуално

Автобусната спирка на Алана, до супермаркет "Импулс", вече е на ново място. От понеделник преминаващите автобуси в посока кв. "Зора" спираха на поне 50-ина метра преди обичайната си зона за слизане и качване на пътници. Неочакваната за старозагорци промяна съвпадна с отварянето за движение на всякакъв вид автомобили по ул. "Ген. Гурко".

"Използвам градския транспорт от години и не знаех, че са преместили спирката. Разбрах едва след като автобусът спря на метри пред очите ми", недоволстваше гражданка. Тя обаче не бе единствената, попаднала в подобна ситуация. До поставената на новото място автобусна табела почти нямаше гражданин, който да беше известен за промяната. Дори и след като над 40 души се бяха струпали на вече преместената спирка на Алана, то на старото място все още имаше чакащи. Те пък, щом разберяха, че автобусът няма да спре пред тях, се втурваха напред, за да не го изпуснат...
Допълнително объркване носеше и фактът, че някои от автобусите спираха не на новото, а на старото си място.
И при заминаващите автобуси към Старозагорските минерални бани също бяха налице промени. От понеделник, 25 октомври т.г., те вече спират само на първата спирка на Алана, преди ул. "Кольо Ганчев". Въпреки това на пейките отново седяха чакащи, които разбираха за промяната от продавачите на вестници и закуски или след като изпуснеха рейса.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини