Начало Новини Актуално Преизчисляват цената на горивото по скандален договор

Преизчисляват цената на горивото по скандален договор

Актуално

Фирма Кронос Екопетролиум преизчислява цената на горивото за общинските учебни, детски и социални заведения в Казанлък. Това научи "Старозагорски новини" от свой източник. До този ход се стигна, след като през декември миналата година учебни заведения в Казанлък протестираха срещу договора, сключен между Община Казанлък и фирмата - доставчик на гориво за отопление в общинските заведения.

Според директори на училища, горивото, което се доставяше до преди няколко седмици, бе с близо лев по-скъпо от нормалното и на практика се източваше голяма част от бюджета на общинските заведения, пише вестник Старозагорски новини.
Комисия начело със секретаря на Община Казанлък Рада Гоцкова, след като се запозна с договора, стигна до заключението, че той наистина ощетява бюджетите на общинските учебни и детски заведения и следва или да се прекрати, или да се предприемат действия за предоговаряне на цени и количества. Скандалният договор стана обект на дискусии в Общинския съвет на Казанлък и бе взето решение Общината да започне незабавно преговори с представители на фирмата доставчик.
След дълги преговори "Кронос Екопетролиум" е приела условията на Общината и от няколко седмици на практика се преизчисляват фактурите за зареждане.  
Не е ясно по какви причини досега не е дадена гласност на този факт, след като по създадения проблем имаше засилен обществен интерес, а отделни политици настояха да бъде сезирана прокуратурата.

Още новини