Начало Новини Актуално Представят в Стара Загора филм-концерт със Сара Брайтман

Представят в Стара Загора филм-концерт със Сара Брайтман

Актуално

На 13 февруари (събота),от 11:00 часа в залата на първия етаж на Регионална библиотека Захарий Княжески в Стара Загора ще бъде представен филмът-концерт Харем с божествената Сара Брайтман, съобщиха от пресцентъра на община Стара Загора.

Организатори са Музикално общество-клуб на почитателите на световноизвестния цигулар и неговия оркестър в Стара Загора и РБ Захарий Княжески.

Вход-свободен.

По материали от Интернет:
Сара Брайтман е британска певица и актриса. Родена е на 14 август 1960 в Беркамстед, Великобритания. През 1978 се присъединява към групата Pan's People. Тогава тя открива невероятния си вокален потенциал.
През 1981 се явява на кастинг за роля в мюзикъла Котките и получава ролята. Запознава се с композитора на мюзикъла - Андрю Лойд Уебър, с когото през 1984 сключват брак. От тогава започва да пее в мюзикълите Aspects of Love и Фантомът от операта, в роли, писани специално за нея.
През 1991 Брайтман се среща с продуцента Франк Питърсън, с когото през 1993 издава албума Dive. От този албум хит става песента „Captain Nemo.
През 1995 издава поп/рок албума „Fly. С песента A Question of Honour Брайтман става, много популярна в Европа.
След успехът на „Fly Сара записва дует със световноизвестния тенор Андреа Бочели - Time To Say Goodbye.
Следващият й албум излиза през 1997 - „Timeless. Албумът е силно повлиян от класическата музика. Аранжиментите са дело на Лондонския симфоничен оркестър. Албумът включва песните „Just Show Me How To Love You (дует с Хосе Кура) и Who Wants to Live Forever кавър-версия на песен на Queen.
През 1998 излиза „Eden, в който Брайтман пробължава работата си с Франк Питърсън.
Следващият й албум е от 2000 - La Luna, за който са записани преработки на класически композиции от Бетовен, Томазо Албинони, Хендел и др.
През 2001 излиза сборният й албум Classics, който събира нейни изпълнения на арии и класически произведения.

Harem е последният й засега студиен албум. Излиза през 2003. Той комбинира мотиви от арабската и класическата музика със съвременното звучене
Брайтман е световно призната като най-голямото сопрано от продажбите в историята.

Официалният интернет сайт на Сара Брайтман е http://sarah-brightman.com/

Изпълнения на Сара Брайтман от Харем

 

 

Още новини