Начало Новини Актуално Представят книгата "История на Стара Загора", ансамбъл "Загоре" изнася концерт

Представят книгата "История на Стара Загора", ансамбъл "Загоре" изнася концерт

Актуално

КУЛТУРЕН АФИШ

3 октомври, /вторник/  

Представяне на двутомната книга „История на Стара Загора“ - издание на Община Стара Загора и Регионален исторически музей
18.00 ч., Културен център „Стара Загора“

 По време на събитието проф. д.и.н. Петър Стоянович от Институт за исторически изследвания при БАН и доц. д-р Христо Попов, директор на Национален археологически институт с музей при БАН, ще споделят с публиката своите впечатления от двата тома на книгата. В представянето ще вземат участие отговорните научни редактори акад. Васил Николов и чл.-кор. проф. д.и.н. Иван Илчев, както и авторският колектив на изданието.

 Авторите, специалисти от Регионалния исторически музей в Стара Загора, от университети в София и научни институти в БАН, са събрали, обработили и анализирали огромен по обем емпиричен материал и достъпно за широката читателска аудитория са проследили политическите, икономическите и обществените аспекти в развитието на града в различните исторически периоди от VI хил. пр. Хр. до края на ХХ в. Изданието е богато илюстрирано със снимки. Двутомникът се издава с подкрепата на Община Стара Загора. Двата тома на „История на Стара Загора“ ще бъдат налични за закупуване на сувенирния щанд в Регионален исторически музей - Стара Загора от 4 октомври 2023 г.

 

Още новини