Начало Новини Актуално Представяне на Международната банка за икономическо сътрудничество, 17 март 2020, Гранд хотел София

Представяне на Международната банка за икономическо сътрудничество, 17 март 2020, Гранд хотел София

Актуално

Международна банка за икономическо сътрудничествоБългарската търговско-промишлена палата и Съветът по инвестиции към БТПП, от името на Международната банка за икономическо сътрудничество (МБИС) имат удоволствието да Ви поканят да вземете участие в представяне на Международната банка за икономическо сътрудничество, което ще се състои на 17 март 2020 г. (вторник) от 10.00 ч. в Гранд хотел София.

Международната банка за икономическо сътрудничество http://en.ibec.int/ е международна финансова институция с над 55 годишна история. Дейността ѝ се осъществява в съответствие с междуправителствено Споразумение за организацията и дейността на МБИС (регистрирано в Секретариата на ООН на 20 август 1964 г.), както и с приетия Устав. Страните членки на банката са: България, Виетнам, Монголия, Полша, Русия, Румъния, Словакия и Чехия.

Основната цел на МБИС е да подпомага държавите членки при осъществяване на търговски операции посредством установяване на икономически връзки между организации (кредитни институции и компании) от тези страни и предоставянето на пълен пакет от банкови услуги. Приоритетните направления в дейността на МБИС са операциите за търговско финансиране, целево финансиране за подкрепа на операции по внос и износ между държавите членки, включително операции с трети държави, национални търговски операции, кредитиране на корпоративни клиенти (включващо и синдикирани заеми) и обслужване на контрагенти, предимно от страните-членки на банката. МБИС оказва съдействие и за създаването на акционерни дружества, локализиране на производство или инфраструктурна дейност, участие в енергийни и други проекти и програми.

МБИС може да действа като универсален финансов контрагент за износителя и вносителя едновременно, при условие че партньорите са резиденти на държави членки на банката. МБИС разполага с широка мрежа от банки-кореспонденти в страните-членки, както и в други държави, като Беларус, Армения, Казахстан, Узбекистан, Китай.

При интерес, моля потвърдете своето присъствие на събитието на e-mail: g.dimitrova@bcci.bg, тел.: 02 8117 489 или се регистрирайте оn-line на: https://www.bcci.bg/ - Предстоящи събития до 12 март 2020 г.

За повече информация можете да се свържете с БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, тел.: 02 8117 489, 02 8117 421 или със Съвета по инвестиции към БТПП, тел.: 0899 707 475.

Още новини