Начало Новини Актуално Представяне на електромобили и електрически мотопеди (тест драйв) в Стара Загора

Представяне на електромобили и електрически мотопеди (тест драйв) в Стара Загора

Актуално

електромобил електромотопеди представяне тест драйв

Електромобили и електромотопеди ще бъдат представени в центъра на Стара Загора на 2 август, четвъртък, от 16 до 21 часа. Представянето се организира от фирма Вромос.Ком ООД, със съдействието на Търговско-тромишлена палата – Стара Загора и СНЦ Гражданско обединение Екоцентър - Стара Загора. Превозните средства, които ще бъдат демонстрирани, са със 100% електрозадвижване.

Те са екологично чисти. Притежават сертификат за качество и безопасност на управлението, който е издаден от орган на Европейския съюз. Машините реално могат да бъдат поръчени и закупени, съобщават от Вромос.Ком ООД.

Целта на представянето е да се ускори процесът на навлизане на електрически превозни средства в България и конкретно в град Стара Загора. Това ще подобри екологичната обстановка и ще спомогне за утвърждаването на града като приятно, удобно и чисто населено място.

Фирма Вромос.Ком ООД е от Бургас. Дружеството е лидер в търговията с електрически превозни средства в България. В Стара Загора представители на фирмата ще обяснят възможностите за продажба на екологичните и икономични превозни средства. От фирмата очакват в тестовете на електрическите автомобили и мотопеди да се включи и кметът на общината Живко Тодоров.

Според управителя на Вромос.Ком ООД Борис Червенков, закупуването на електрическо превозно средство има много предимства. Водещите мотиви за покупката са:

електромобил vromos-com

  • спестените пари

Електромотопедите изразходват електричество на стойност 0,50 лв. за 100 км, а електроавтомобилите - 1 лев на 100 км. Поддръжката на машината е около 10 пъти по-евтина от МПС с двигател с вътрешно горене.

  • опазването на околната среда
  • гарантират се по-малко задръствания вградски условия

С навлизането на електромотопеди се облекчава трафикът в големите градове. Такава е практиката и в Европа. Ще намалят задръстванията по улиците и светофарите, ще се облекчи паркирането в централните части на градовете.

  • не се използва гориво

Днес петролът е сред най-скъпите ресурси в световната икономика. Електрическите превозни средства нямат разходи, свързани със зареждане с гориво, смяна на масло, филтри, свещи, ауспуси и други консумативи, като по този начин намалявате потреблението на петрол.

  • спестява се време

Електрическите превозни средства се ползват с привилегии във всички развити държави. Въпрос на време е и в България да бъде въведено безплатно и бързо паркиране за електрически МПС, както и освобождаването им от данъци. (Няколко от скутерите, предлагани от Вромос.Ком ООД, са освободени от данъци в България, съгласно действащото законодателство). В София е разрешено движението в Бус-лентите и безплатно пракиране в екозоната на столицата.

  • съдействие за намаляване на енергийната зависимост на България

България внася 100% от необходимия петрол, но заедно с това е най-големият регионален производител на електрическа енергия.

Специалисти на фима Вромос.Ком ООД ще представят техническите параметри на предлаганите електрически превозни средства, както цени и условия за закупуване и ползване.

Ще имате възможност лично да изпитате удоволствието от управлението на тези екологични превозни средства, задвижвани с електричество, съобщават организаторите. Необходимо е само да представите свидетелство за управление на автомобил.

За допълнителна информация и предварително записване за тест драйв можете да се обръщате към Тони Куцаров на телефон 0878 750026 или на имейл: ecocenter@go-starazagora.org.

 

 

 

Още новини